Polen 1918-2010

Jens Jørgen Nielsen fortæller om Polens moderne historie fra 1. Verdenskrig til og med præsidentvalget i juni 2010.  Bogen analyserer og fortæller landets politiske og kulturelle historie. Forfat… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
149 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Jens Jørgen Nielsen fortæller om Polens moderne historie fra 1. Verdenskrig til og med præsidentvalget i juni 2010.  

Bogen analyserer og fortæller landets politiske og kulturelle historie. Forfatteren fokuserer på den gendannede stat i mellemkrigstiden, nazisternes besættelse under 2. Verdenskrig og ikke mindste de kommunistiske år underlagt Sovjet-styret og modstanden herimod samt det moderne, kapitalistiske Polen fra 1989 til i dag. 

Afgørende for udviklingen har været de mange år før 1918, hvor det polske territorium har været delt mellem andre europæiske stater. Perioder, der har sat sit aftryk på polsk politik, kultur og den polske folkesjæl helt op til i dag. 

Bogen kan læses som en let introduktion af alle, der ønsker at vide mere om Polen, og den kan bruges som baggrundsstof inden ferier, studie- eller arbejdsrejser til Polen. 

Jens Jørgen Nielsen er cand.mag. i historie og idehistorie. Han har i mange år arbejdet i bl.a. Rusland, Estland, Polen og det tidligere Jugoslavien, bl.a. som projektansat på ambassader og som korrespondent for Politiken. I dag er han selvstændig konsulent.

Produktdetaljer

Reference:b-9788778878311
Forfatter:Jens-Jørgen Nielsen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET