Pensioner, invalideforsørgelse og støtte til de efterladte

Om bogen:Arkiverne med oplysninger om pensioner, invalideforsørgelse og støtte til efterladte ægtefæller og børn m.fl. bliver ofte overset af slægtsforskere på trods af, at disse arkiver indeholder mange oplysn… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
248 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Om bogen:
Arkiverne med oplysninger om pensioner, invalideforsørgelse og støtte til efterladte ægtefæller og børn m.fl. bliver ofte overset af slægtsforskere på trods af, at disse arkiver indeholder mange oplysninger om pensionisten, enken, den invalides helbred, økonomi og øvrige sociale situation.
   
Bogen Pensioner, invalideforsørgelse og støtte til de efterladte hjælper slægtsforskeren og den historisk interesserede med at finde frem til relevante arkiver.
 
I 1. kapitel gennemgås den historiske baggrund for udviklingen af det danske pensions- og forsørgelsesvæsen fra 1600-tallet og frem til socialreformen i 1933.
   
I 2. kapitel beskrives, hvordan man kan finde og bestille de relevante arkivalier ved brug af Rigsarkivets arkivdatabase Daisy, og hvor man kan se de arkivalier, som er blevet scannet og lagt ud Arkivalieronline af Rigsarkivet.
   
I de efterfølgende kapitler gennemgås forskellige pensionsmyndigheder, fonde og institutioners arkiver opdelt på relevante erhvervs- og befolkningsgrupper med mange eksempler på, hvad man kan finde i arkiverne, og hvor man kan finde dem.

Bogen afsluttes med et omfattende stikords- og navneregister, ordforklaringer samt en oversigt over indholdet i de anvendte arkiver på Rigsarkivet.

Om forfatteren:
Jørgen Green, cand.jur., forsker, forfatter og foredragsholder har på Forlaget Grifo udgivet en lang række bøger om slægtsforskning og historiske emner. Bl.a. Slægtsforskerens ABC (sammen med Michael Green Schmidt) og Slægtsforskning i lægdsruller, søruller og i Hærens og Søværnets arkiver.

Produktdetaljer

Reference:b-9788789466514
Forfatter:Jørgen Green
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET