På grænsen

På grænsen tegner et portræt af mennesket, teologen og præsten Theodor Jørgensen. Theodor Jørgensen (f. 1935) er noget nær en institution i dansk teologi og kirkeliv. I 30 år var han professor i dogmatik v… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
169 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

På grænsen tegner et portræt af mennesket, teologen og præsten Theodor Jørgensen.
 
Theodor Jørgensen (f. 1935) er noget nær en institution i dansk teologi og kirkeliv. I 30 år var han professor i dogmatik ved Det Teologiske Fakultet i København, hvor han var en værdsat underviser og vejleder blandt de studerende. Han er kendt – også uden for landets grænser – for sin forskning i blandt andet Schleiermachers og Grundtvigs teologier, for sit engagement i den økumeniske samtale og dialogen mellem kristne og muslimer og for sin mangeårige kamp for homoseksuelles rettigheder.
På grænsen tegner et portræt af mennesket, teologen og præsten Theodor Jørgensen. Bogen søger at afdække, hvordan Theodor Jørgensen i dag forholder sig til en række af de kernespørgsmål, han efterhånden i en menneskealder har beskæftiget sig med, og kommer endvidere ind på hans rolle i Ramsdal-sagen og hans stillingtagen til aktuelle teologiske debatter om fx opstandelsen, islam og Guds almagt. Bogen henvender sig til alle med interesse for dansk teologi og kirkeliv.
Lars Sandbeck (f. 1974), som er forfatter til bogen, er  cand.theol., ph.d., lektor ved Folkekirkens Ud­dan­nelses- og Videnscenter, forfatter til en række artikler og bøger.
 

Produktdetaljer

Reference:b-9788741001012
Forfatter:Lars Sandbeck
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET