Nordboernes gamle religion

For godt tusind år siden skiftede de nordiske folk religion. De var blandt de sidste i Europa til at opgive deres gamle tro og tradition. På den tid var digtning og historiefortælling i høj kurs i hele … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
319 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

For godt tusind år siden skiftede de nordiske folk religion. De var blandt de sidste i Europa til at opgive deres gamle tro og tradition. På den tid var digtning og historiefortælling i høj kurs i hele Norden og de følgendegenerationer af nordboere – især islændinge – efterlod sig etvæld af skriftlige kilder, som både var optaget af den gamle religion og overgangen til den nye. I dag kendes disse kilder som eddadigtning, skjaldekvad og sagaer. Det er disse kilder, som danner baggrund for denne bog.
Første og anden del af bogen giver en beskrivelse af den gamle religion.Først det mytologiske aspekt – verdensbillede, skabelse, guder,magter og undergang. Dernæst det kultiske: Hvordan blev den gamlereligion levet ud i praksis? Hvilket forhold havde man til guderne? Hvorog hvordan dyrkede man dem. Hvorfor blotede man? Hvilke forestillingerhavde man om døden og et eventuelt liv efter dette?
I bogens tredje og sidste del skildres opgøret med den gamle religion,som det udspillede sig i Norge og Island. Hvordan oplevede denenkelte nordbo overgangen fra hedendom til kristendom?
NORDBOERNES GAMLE RELIGION er fortællingen, som den er bevareti de skriftlige kilder - edda, saga og kvad.

Produktdetaljer

Reference:b-9788791668401
Forfatter:Carsten Lyngdrup Madsen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET