Kulsorte syndere i en kridhvid kirke

Prædikener af Søren E. Jensen til det kirkefremmede segment.Med Kulsortere syndere i en kridhvid kirke præsenteres så vidt vi ved den første prædikensamling, der har de kirkefremmede eller kulturkristne som mål… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
229 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Prædikener af Søren E. Jensen til det kirkefremmede segment.

Med Kulsortere syndere i en kridhvid kirke præsenteres så vidt vi ved den første prædikensamling, der har de kirkefremmede eller kulturkristne som målgruppe, altså dem der blot bruger kirken til dåb, konfirmation, bryllup og begravelse og måske en enkelt juleaftensgudstjeneste, når det skal gå festligt for sig. 

Det er dette segment, som hjælpepræst i Hvalsø og Særløse, Søren E. Jensen, selv identificerer sig med, da der i hans barndomshjem på en parcelhusvej i Esbjerg hverken stod en bibel eller en salmebog på forældrenes bogreol, ligesom Søren E. Jensen hverken er konfirmeret eller kirkeligt viet. 

Det har medført, at Søren E. Jensen har erobret teologien og kirkelivet på sin egen måde, og det mærkes på hans prædikensamling, hvor man ud over Faderen, Sønnen og Helligånden også støder på rocknavne som David Bowie og Nick Cave, samt ikke mindst en liste over cykelryttere så lang, at pladsen her forbyder os at nævne dem. Det sidste skyldes Søren E. Jensens store cykelinteresse, som blandt andet har medført, at han den forgange sommer var vært for et teologisk cykelprogram på Radio24syv.             

Fremfor alt kan ”Kulsorte syndere i en kridhvid kirke” imidlertid læses som en samtidskritik set fra kirkens rum, da vi efter Søren E. Jensens mening lever i en trist tid præget af sundhedsdyrkelse, snæversyn og nypuritanisme.            

- Det er som om hele samfundet er gået i kloster, og at kirken samtidig er blevet det fristed, hvor det billedlig talt stadig er tilladt at ryge i sengen, mener Søren E. Jensen, som har modtaget støtte fra Statens Kunstråds litterære udvalg for at gøre de sprogligt bevidste prædikener endnu mere læsværdige, hvor de bedste jokes er forstørret og de mindre morsomme siet fra.   

Udvalget er foretaget af filosoffen Arno Victor Nielsen med forord af dr. theol. Carsten Pallesen.

Produktdetaljer

Reference:b-9788776953928
Forfatter:Søren E. Jensen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET