Krigsflyvere

  Vi er virkelig med i cockpittet, når veteraner fra Anden Verdenskrig giver os et indtryk af deres voldsomme oplevelser dengang. Her er beretninger fra Øst- og Vestfront i Europa, fra Middelhave… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
299,95 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

 

Vi er virkelig med i cockpittet, når veteraner fra Anden Verdenskrig giver os et indtryk af deres voldsomme oplevelser dengang. Her er beretninger fra Øst- og Vestfront i Europa, fra Middelhavet og Nordafrika, fra Det Fjerne Østen og Stillehavet. Her er fortællinger fra piloter i både jager-, bombe- og observationsfly – i mange tilfælde typer, som man sjældent hører om.

 

Vi oplever luftkampenes kaotiske karakter. Vi er med, når jagerfly igen og igen dykker ned mod en talmæssigt overlegen fjende. Vi følger problemerne med brændstoffet på den sidste atombombemission. Vi oplever også en helt utrolig redningsaktion på en af krigens sidste dage, hvor en pilot med vindens hjælp bakkede sit søfly ind til Japans kyst for at redde to strandede kammerater!

 

Krigsflyvere er en enestående bog om Den Anden Verdenskrig i luften – fortalt af dem, der sad bag styrepinden dengang!

 

Fakta om forfatter

James P. Busha er tidligere politimand og i dag ansvarlig for udgivelse af magasiner og bøger i den amerikanske Experimental Aircraft Association (EAA), der står for en mængde aktiviteter inden for den rekreative flyvning, herunder at drive et museum, hjælpe selvbyggere med at få deres maskiner i luften og hvert år organisere verdens største flyvestævne i Oshkosh nord for Chicago, hvor mere end 10.000 fly og 500.000 personer deltager. Busha har selv haft flyvecertifikat siden 1987 og flyver et tidligere observationsfly fra US Army Air Corps.

            James P. Busha har gennem årene interviewet hundreder af veteraner, der fløj under Anden Verdenskrig. Det er blevet til en lang række artikler, der har været bragt i forskellige flyvemagasiner. Og nu også denne bog, hvor læserne dermed også får mulighed for møde dem, der selv var med dengang.

 

Fakta om oversætter

Ole Steen Hansen, der har oversat bogen til dansk, arbejder som forfatter og fotojournalist. Et af hans specialeområder er flyvning og flyvehistorie. Foruden at fotografere og skrive om alle former for flyvning i bøger til både børn og voksne, freelancer han for flyvemagasiner i bl.a. Danmark, Norge og Tyskland.

 

Produktdetaljer

Reference:b-9788740610437
Forfatter:James P. Busha
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET