Kirke på kanten

En række steder i vores samfund drives der Kirke på kanten. Et af dem er på hospitalet. Redaktørerne af denne bog har deres daglige gang på Rigshospitalet som hhv præst og religionssociolog. I kirken på Riget h… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
198 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

En række steder i vores samfund drives der Kirke på kanten. Et af dem er på hospitalet.
Redaktørerne af denne bog har deres daglige gang på Rigshospitalet som hhv præst og religionssociolog. I kirken på Riget har en Gæstebog ligget fremme gennem en årrække, hvor enhver frit kan nedfælde sine tanker.
Denne Gæstebog blev inspirationskilden for forfatterne til nærmere at udfolde patienter og pårørendes forhold til det religiøse og troen. Ud af Gæstebogen
springer en ’usynlig menighed’, der ikke nødvendigvis går til gudstjeneste
søndag kl. 10, men som gør sig mange tanker om hvor, hvordan og hvorvidt Gud er placeret i deres skrøbelige og sygdomsramte tilværelse.

Gennem bidrag fra en række hospitalspræster landet over, bringer bogen en kalejdoskopisk overvejelse over, hvad det vil sige at være Kirke på kanten. Der er både refleksioner over hvilken teologi en patientgørelse afføder, hvordan informationssamfundet møder en patient og helt praktiske redskaber til, hvordan man kan være kirke for og med syge mennesker.

Bogen er et væsentligt redskab for institutionspræster. Men enhver præst står
qua sit embede altid midt i sygdom og alderdom, og kan hente gode input til det daglige sjælesørgeriske arbejde. Ligesom enhver med enten faglig eller privat tilknytning til sundhedsvæsenet kan hente oplysende og opbyggelige informationer.

Produktdetaljer

Reference:b-9788774952541
Forfatter:Lotte Blicher Mørk og Majbritt Normann Nielsen (red.)
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET