Her går solen aldrig ned - Drachmann og Skagen

I 1871 kom den unge, opløbne kunstnerspire Holger Drachmann for første gang til det fjerne Skagen. Han forelskede sig i det særegne sted, og resten af livet blev fiskerbyen en af de faste stationer i hans forfl… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
288 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

I 1871 kom den unge, opløbne kunstnerspire Holger Drachmann for første gang til det fjerne Skagen. Han forelskede sig i det særegne sted, og resten af livet blev fiskerbyen en af de faste stationer i hans forfløjne og turbulente tilværelse.  Den var præget af et flittigt virke som forfatter og maler, af hans tre ægteskaber og forskellige kærlighedsforhold til yngre kvinder.  

Forfatteren Hans Gregersen giver i denne bog en bred skildring af Holger Drachmanns omtumlede liv med særlig fokus på hans nære forhold til Skagen, lokalbefolkningen og den legendariske kunstnerkreds med familierne Krøyer og Ancher som frontfigurer.  

Årene omkring forrige århundredskifte var Skagens kunstneriske guldalder, men den glitrende overflade havde også en bagside i form af økonomiske problemer og spændinger kunstnerne indbyrdes. Hertil kommer, at både Krøyer og Drachmann med tiden fik alvorlige psykiske problemer, der medførte indlæggelse på sindssygehospitaler og nerveklinikker. Så alt var langt fra ’Hip, hip, hurra!’ i Skagen.  

Hans Gregersen har bygget sin stemningsfulde fortælling om Holger Drachmann og Skagen på et stort kildemateriale, ikke mindst breve fra og til bogens hovedperson.  

Hans Gregersen har et omfattende kulturhistorisk forfatterskab bag sig. Siden 1975 har han udgivet knap 70 bøger.

Produktdetaljer

Reference:b-9788792102218
Forfatter:Hans Gregersen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET