Før løvet falder

»[…] på 256 sider formår forfatteren at få presset så meget ind, at man som uvildig læser føler sig mæt og godt belært om optakt, krig og konsekvenser«.Fyns Amts Avis Et storværk, der grundigt og detaljeret for… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
299 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

»[…] på 256 sider formår forfatteren at få presset så meget ind, at man som uvildig læser føler sig mæt og godt belært om optakt, krig og konsekvenser«.
Fyns Amts Avis

Et storværk, der grundigt og detaljeret fortæller om forløbet op til og under den første verdenskrig.

»I vil være hjemme, før løvet falder af træerne«. Således sagde den tyske kejser Wilhelm 2., da han sendte de første soldater af sted mod Belgien i august 1914. Som så mange andre denne sommer troede kejseren, at den krig, der netop var brudt ud, kun ville vare få måneder, måske endda kun nogle uger.

Men over de næste fire år – fra 1914 til 1918 – bølgede slagene frem og tilbage over hele Europa og efterlod sig over 9 mio. døde, 21 mio. sårede og 7 mio. savnede.

Bogen beskriver de politiske og samfundsmæssige baggrunde for krigen og gennemgår dens udvikling i en række af de store slag samt de militærstrategiske og politiske beslutninger bag. Den fortæller også om livet i skyttegravene, på hjemmefronten, kemisk krigsførelse, livet for de hjemvendte soldater og meget andet. Hertil kommer kapitler om Danmarks rolle i krigen, de dansksindede på tysk side og om krigens mindesmærker, skygger og spor.Bogen henvender sig til enhver, der interesserer sig for det 20. århundredes historie og de store verdenskrige.

Birgitte Thomassen er cand.mag. i historie og psykologi.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771183696
Forfatter:Birgitte Thomassen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET