En fortælling om skabelsen, historien og skæbnen

En personlig og politisk bredt anlagt natur- og verdenshistorisk fortælling fra Big Bang frem til det 21. århundrede – fortalt af socialist og tidligere borgmester Per Bregengaard.Bogen er et opgør med myten om… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
299 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

En personlig og politisk bredt anlagt natur- og verdenshistorisk fortælling fra Big Bang frem til det 21. århundrede – fortalt af socialist og tidligere borgmester Per Bregengaard.

Bogen er et opgør med myten om, at de store historiske fortællinger døde med industrisamfundet, at der ikke længere er brug for dem, og at de ikke længere kan skrives.

Der er ikke tale om en ny bibel i religionshistorisk forstand, men derimod om et alternativ. Med udgangspunkt i antagelsen om, at mennesket begriber verden med historie, og at vi kan overkomme eksistentiel meningsløshed.

Gennem meningsfulde fortællinger om skabelsen, historien og skæbnen, søger bogen at integrere den verdenshistoriske fortælling i den naturhistoriske og inspirere os til at se tilværelsen fra nye forklaringsvinkler. Bogens tre grundlæggende spørgsmål er:
  • Skabelsen − hvorfor er jeg her?
  • Historien − hvem er jeg, og hvad kan jeg?
  • Skæbnen − hvad gør jeg?
Det er forfatterens håb, at bogen vil bidrage til politisk dannelse og personlige livsanskuelser – ikke mindst for socialister i det 21. århundrede. Bogen kan med fordel også benyttes i samfunds- og naturvidenskabelige fag, særligt på de gymnasiale uddannelser.

Per Bregengaard er cand.mag. i samfundsfag, historie og ulandspolitik. Han er gymnasielærer, bl.a. aktiv i Enhedslisten og har et langt forfatterskab bag sig. Han har desuden tidligere været medlem af Københavns Borgerrepræsentation og er forhenværende borgmester for Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771180794
Forfatter:Per Bregengaard
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET