Afslutningen på Mellemøsten, som vi kender det

I 2011 kom det til folkelige protester i flere mellemøstlige lande, og nogle steder  udviklede det sig til egentlige revolter, som blandt andet førte til et systemskifte i Egypten. Her seks år senere har d… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
195 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

I 2011 kom det til folkelige protester i flere mellemøstlige lande, og nogle steder  udviklede det sig til egentlige revolter, som blandt andet førte til et systemskifte i Egypten. Her seks år senere har de forhåbninger fra vestlig side om et demokratisk opbrud, som blev knyttet til ”Det Arabiske Forår”, fortonet sig. Der er i flere lande sket et forfald i den interne statslige orden, og i Syrien og Irak har borgerkrige udviklet sig til regionale krige med mere eller mindre direkte indblanding fra eksterne aktører. Herunder er Mellemøstens konfessionelle modsætninger blevet stærkt accentueret.

I dette essay forsøger politilogen Volker Perthes at forstå Mellemøsten under de ændrede forhold. Han beskriver udviklinger, geopolitiske interesser og aktører og analyserer endvidere, hvilke roller de sidstnævnte kan komme til at spille i  fremtidige scenarier.

Produktdetaljer

Reference:b-9788792173300
Forfatter:Volker Perthes
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET