Så kom der lige en sabeltiger

305 solgte ord er blevet til digtsamlingen ’Så kom der lige en sabeltiger’  ’Vil du købe et ord?’ Det spørgsmål stillede forfatteren Anne Middelboe Christensen, da hun i 2013 åbnede Middelboes Ordbuti… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
248 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

305 solgte ord er blevet til digtsamlingen ’Så kom der lige en sabeltiger’ 
 ’Vil du købe et ord?’ Det spørgsmål stillede forfatteren Anne Middelboe Christensen, da hun i 2013 åbnede Middelboes Ordbutik i Kattesundet 10 ved Strøget i København.  Her kunne man købe et ord efter eget valg for 500 kroner – skrevet på et ordbevis og lagt i en smykkeæske sammen med et silkebånd. Til gengæld lovede forfatteren at anvende alle de solgte ord i sin kommende digtsamling. Hun fortalte om ordbutikken på facebook og i medierne.  Mange rystede på hovedet. Men efter tre år havde hun solgt 305 ord. Så lukkede hun ordbutikken og satte sig til at digte.  
 Ordbutikdigtene er den ene del af denne to-bøger-i-én-udgivelse. Den anden del består af ’DOKU fra Middelboes Ordbutik’, der fortæller om crowdfundingprojektets idé: at skaffe sig et nyt og uforudsigeligt sprog gennem andres ordvalg. I dokumentardelen af bogen optræder der nogle af de ordglade mennesker, der besøgte Middelboes Ordbutik undervejs, og der er glimt af de fortællinger, der knyttede sig til de solgte ord. Desuden optræder beretningen om ’ordtasken’ - en turkis taske, som indeholdt skrivegrejet, og som har fulgt digteren rundt i landet og på facebook. Ordbutikdigtene er altså skabt ud fra det vilde benspænd at få 305 vidt forskellige ord til at hænge sammen – på trods af for eksempel manglende verber og småord… Digtene forholder sig konkret til dette benspænd. Derfor er nogle digte kun skrevet med solgte ord, mens andre er skrevet både med solgte og usolgte ord – og visse digte er kun skrevet med ord, der netop ikke er blevet solgt. 

Produktdetaljer

Reference:b-9788793358362
Forfatter:Anne Middelboe Christensen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET