Punktum dk

Sms-digte, twit-digte eller politiske haiku. Kan man skrive politiske haiku uden at begå overgreb mod haikutraditionen? Det indlysende svar er jo, at Bjarne Kim Pedersen skriver en slags haiku, som nogle betegn… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
150 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Sms-digte, twit-digte eller politiske haiku.

Kan man skrive politiske haiku uden at begå overgreb mod haikutraditionen?

Det indlysende svar er jo, at Bjarne Kim Pedersen skriver en slags haiku, som nogle betegner som politiske og som andre også nok vil betegne som overgreb mod de gamle haikumestre. Det var også derfor han valgte en diplomatisk løsning ved at kalde hans små digte for sms-digte eller twit-digte, fordi de ofte blev skrevet til at bruge på nye medier som sms og twitter.

Han er udmærket bevidst om og kan også bruge haikuregler/ haikunormer til at skrive traditionelle haiku. Og er valgt sekretær i Dansk Forfatterforenings Haiku-gruppe.

PEN eksisterer fordi magthavere er bange for ordet, og dermed må ordet også have en vis form for magt. Det må også være en af kunstens funktioner at se en skæv vinkel på og om magtens personer. Særlig i forhold til det enkelte unikke menneske.

Et digt som Bjarne Kim Pedersen twitter til 500 bliver måske retwittet tre fire gange.

Produktdetaljer

Reference:b-9788792625854
Forfatter:Bjarne Kim Pedersen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET