Den Horserød-Nisse

Stig Skyhøj er 'FAR' til nisserne. Han er født i 1932 i Oppe Sundby og opvokset i Lyngby, men flyttede i 1962 til Helsingør. Han blev undervist hos billedhuggeren Isenstein på Charlottenborg i nogle år,hvorefte… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
250 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

Stig Skyhøj er 'FAR' til nisserne. Han er født i 1932 i Oppe Sundby og opvokset i Lyngby, men flyttede i 1962 til Helsingør. Han blev undervist hos billedhuggeren Isenstein på Charlottenborg i nogle år,hvorefter han sammen med sin hustru, Alma Musse åbnede en antikvitets-forretning i Helsingør, hvor de første figurer blev udstillet i butiksvinduet. Det var her tale om figurer til et skak-spil med svenske-krigen som motiv, og som efterfølgende blev solgt til Skakhuset i København. Der blev derefter fremstillet skakspil med motiver fra borgerkrigen i USA, den franske revolution, og krigen i 1864. ét spil blev i Danmark, idet Simon Spies satte sig på det ene, resten blev solgt til USA. 
Ved juletid lavede han nisser til udstilling i sin butik. Disse blev omgående solgt, og flere af køberne bestilte derefter nisser til levering i de efterfølgende år. Nogle af disse købere får stadigvæk nisser hvert år. 
Familien flyttede deres virksomhed til Horserød i 1965, med Horserød Hegn som nærmeste nabo, Stig Skyhøj har siden haft sin daglige gang i Horserød Hegn, derfor titlen Den Horserød Nisse 

Alle nisser er fremstillet i hånden af rødler. Brændt i egen ovn. 

Alma Musse har malet og dekoreret. 

En del af nisserne har været udstillet i Helsingør, flere gange på Marienlyst Slot og Helsingør Bymuseum, samt været i TV som pausesignal. 

 P. J. Andersen har skrevet vers til nisserne. Han er født i Gentofte i 1937 og rejste i 1965 til Grønland. Efter ca. 39 år i Grønland til Kerteminde i 2004. Digtningen startede med lejligheds- og julesange. Derefter julehilsner til familie og venner. Peter Andersen fik ideen, at det kunne være morsomt at lave en bog om hans svogers nisser. Dels for at nisserne ikke skulle blive glemt og dels for at holde liv i digte i Danmark. Med det håb at det vil glæde voksne at læse for børn og børn kan få glæde af at læse den for deres forældre. 

Nisser har været kendt i mange generationer, spørg blot dine forældre, dine bedsteforældre, dine oldeforældre eller...

Produktdetaljer

Reference:b-9788792625670
Forfatter:P.J. Andersen / Stig Skyhøj
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET