KYS

Ungdomsroman om den første forelskelse i 1940’ernes København.   ”Han havde en lys, nærmest sandfarvet vindjakke på og rødt, krøllet hår, der hang ned i øjnene på ham. Både Anna og Johan stivned… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
337,44 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

Ungdomsroman om den første forelskelse i 1940’ernes København.

 

”Han havde en lys, nærmest sandfarvet vindjakke på og rødt, krøllet hår, der hang ned i øjnene på ham. Både Anna og Johan stivnede. Det gjorde fyren også, da der i det samme lød en hård opbremsning og råben udenfor. Kommandoer. På tysk.”

 

Året er 1942. De tyske soldater har besat de københavnske gader. 15-årige Anna synes ikke altid, at hverdagen er lige let i den lille lejlighed sammen med sine forældre og sin storesøster Vita, som kun går op i fyre. Hendes ældste søster Lisa er allerede blevet gravid. Det skal Anna i hvert fald ikke. Alligevel spekulerer hun på, om hun skal gå hele vejen med sin kæreste Johan. Hvis hun tør.

 

Da hun tilfældigvis møder og hjælper en mystisk fyr med at undslippe tyskerne, vender det op og ned på alting. For hvem er han, den rødhårede med de lysende blå øjne …?

 

Kys er en intens fortælling om den første kærlighed. Samtidig er det en indsigtsfuld skildring af levevilkårene i Danmark under 2. Verdenskrig.

 

 

Om forfatteren

Lone Diana Jørgensen, født 1947, er selv vokset op i København i stor søskendeflok. Hun har i en årrække været fast klummeskribent på Berlingske Tidende og har et omfattende forfatterskab bag sig, der indbefatter både børnebøger samt ungdoms- og voksenromaner.

Produktdetaljer

Reference:b-9788740609509
Forfatter:Lone Diana Jørgensen
Sprog:dan

Andre har også set