Exit Eritrea

Skal man ikke bare holde sig væk fra problemerne i et afrikansk diktatur, når man lige er blevet student og skal feste og slappe af? Ikke Anna. På besøg hos sin mor, som arbejder for FN i Eritrea, oplever hun d… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
179,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Skal man ikke bare holde sig væk fra problemerne i et afrikansk diktatur, når man lige er blevet student og skal feste og slappe af? Ikke Anna. På besøg hos sin mor, som arbejder for FN i Eritrea, oplever hun de unges kamp for at få et normalt liv. Det bliver en lang, hård rejse – for Anna og for de unge flygtninge. Ikke alle overlever. Ved et tilfælde møder Anna den engelske journalist Christopher, som laver research på nogle uhyggelige gidseltagninger af flygtninge fra Eritrea. Tilfældigvis ser han også fandens godt ud. Kan man holde styr på sine følelser midt i sådan en alvorlig sag? Ikke Anna. Exit Eritrea er en højaktuel, international spændingsroman. Bogen bygger på virkelige begivenheder i Eritrea, hvor unge mennesker bliver tvunget til militærtjeneste uden udløbsdato. Mange unge flygter ud af landet, og flugten er dødsensfarlig. Nogle af flygtningene ender i Danmark.

Uddrag af bogen  
Annas mor drejer tekoppen mellem hænderne. ”Ja, det her med overgreb på flygtningene er ikke helt ukendt for mig. Der kommer flere og flere rapporter om det fra forskellige organisationer.” Hun ser meget træt ud. ”Desværre tror jeg, det sker for mange af de unge mennesker, som forsøger sig med den flugtrute. Og det er uhyggelige ting, der sker. Organtyveri …” Anna kan næsten ikke tro, hvad hun hører. ”Jo, altså, nogle gange tager de gidslernes organer og sælger dem til organtransplantation. Til rige egyptere, saudiarabere, eller hvad ved jeg.” Annas mor ser direkte på hende: ”Det havde været bedre, at Feven var blevet. Hellere militærtjeneste i Sawa end døden i Sinai.” ”Jeg må rejse af sted for at stoppe hende,” næsten græder Anna.           

Om forfatteren 
Gry Winsløw er født i 1960 og uddannet antropolog og lærer. Hun er sproglærer på Sprogcenter Himmerland. Hun var i Eritrea i 2002. Her sad hun med i klasselokalerne på tre skoler og studerede forholdene for elever og lærere. Siden har hun skrevet undervisningsbogen Hailes Helligdag.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771904857
Forfatter:Gry Winsløw
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET