Ole Rømer og lysets tøven

De fire store danske videnskabsmænd er Brahe, Bohr, Ørsted og Rømer.Denne bog giver et spændende og medrivende billede af Ole Rømer, der er mest kendt for sin opdagelse af ´lysets tøven´. Det faktum at lyset ud… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
129 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

De fire store danske videnskabsmænd er Brahe, Bohr, Ørsted og Rømer.

Denne bog giver et spændende og medrivende billede af Ole Rømer, der er mest kendt for sin opdagelse af ´lysets tøven´. Det faktum at lyset udbreder sig med en endelig hastighed. Ole Rømer beregnede oven i købet - og som den første i verden - denne hastighed.
Vi følger Rømer fra fødslen i Århus i 1644, gennem universitetsårene i København og i de givtige år i Paris. Fra 1681 er Rømer tilbage i København, hvor han bliver en af det unge enevældes mest betroede embedsmænd.

Som kongens ´matematicus´ står Rømer bag kalenderreformen i 1700, ændring af mål og vægt, matriklen samt Fahrenheits termometer. Som direktør for Rundetårn, rektor for Københavns Universitet, politimester i København, højesteretsdommer og etatsråd satte Ole Rømer et så kraftigt spor i sin samtid, at det kan ses den dag i dag.

Udover at være en Ole Rømer biografi giver bogen en indføring i dansk astronomi dengang den var verdensførende. Bogen er skrevet for ikke-eksperter og kan også læses af gymnasieelever.

I bogen behandles spørgsmålet om Ole Rømers liv i virkeligheden var en tragedie, trods titlerne og rigdommen.

Bogens forfatter, Bjarne Kousholt, er civilingeniør og har skrevet flere bøger, både lærebøger og populærvidenskabelige bøger, bl.a. H.C. Ørsted og fornuften i naturen"og A.K. Erlang og teletrafikken.

Produktdetaljer

Reference:b-9788750208303
Forfatter:Bjarne Kousholt
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET