Fra strandkanten

Lommefilosofi, økosofi eller kulturøkosofi. Ib Ivar Dahl, bosat på Helnæs er bådfører og forfatter. I dette essay beskriver han retrospektivt, hvordan dagliglivet som bonde og sømand førte frem til etiske over… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
175 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Lommefilosofi, økosofi eller kulturøkosofi. Ib Ivar Dahl, bosat på Helnæs er bådfører og forfatter. I dette essay beskriver han retrospektivt, hvordan dagliglivet som bonde og sømand førte frem til etiske overvejelser om, hvordan vi lever sammen med det andet levende, markens afgrøder, træer, fugle og fisk. De små levende fortællinger om livet på husmandsstedet, Herredsbjerg, Dreslette og senere ved strandkanten på Helnæs kædes sammen til økosofiske overvejelser. Forestillingen om en stor uberørt natur opgives og i stedet antydes en kulturøkosofi, hvor kultur og økologi er nært forbundne lokalt såvel som globalt.

I bogens forord henledes opmærksomheden på at denne ligesom et tidligere essay, Friluftslivet og økokulturen 2005 danner baggrund for fagbogen Smakkejollen og friluftslivet 2005 og romantrilogien Øhavsfortælling 2010.

Produktdetaljer

Reference:b-9788792625304
Forfatter:Ib Ivar Dahl
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET