Brorson

Levendegjort kulturhistorie i pragtværk om Hans Adolph Brorson og hans tidDer er i den danske sjæl en særlig brorsonsk tone. Det kommer ikke an på det ydre, men på det indre. Man er på vagt over for hykleri og … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
299,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Levendegjort kulturhistorie i pragtværk om Hans Adolph Brorson og hans tid

Der er i den danske sjæl en særlig brorsonsk tone. Det kommer ikke an på det ydre, men på det indre. Man er på vagt over for hykleri og spørger, om man nu også lever, som man prædiker. Brorson vil have os til at tage temperaturen på vores sjæl og finde regnebrættet frem og se, at vi ikke har noget at prale af over for hverken Gud eller mennesker. Han vil åbne vore øjne for skaberværket, når han i ydmyghed formaner: Op, al den ting, som Gud har gjort, hans herlighed at prise!

Brorson levede det meste af sit liv ved Vadehavet i Sydjylland; i Randerup, Løgumkloster, Tønder og Ribe, langt fra det imposante København. Men netop disse flækker var i begyndelsen af 1700-tallet kraftcentre i kirkens og samfundets udvikling, og Brorson kom til at leve side om side med personligheder, der hver især prægede digtning, teologi, pædagogik og politik i oplysningstiden. Selv var han som centrum i den pietistiske bevægelse en stor inspirator, hvis påvirkning rækker helt op i vor tid.

Som ingen anden i dansk digtning har Brorson sat ord på sjælens kampe, fryd og fred. Ved at koble beskrivelser af de steder, hvor Brorson levede, med den enorme salmeskat, han efterlod, tegner Bente og Torben Bramming et veloplagt og indlevende portræt af en af dansk digtnings allerstørste stemmer.

Bente Bramming (f. 1965) er teolog og ph.d i kunsthistorie, museumsinspektør på Ribe Kunstmuseum og medforfatter til flere bøger og akademiske udgivelser. Torben Bramming (f. 1964) er teolog med speciale i kirkehistorie og forfatter til en række bøger om bl.a. Brorson og Ribes historie.

Sammen driver forfatterne Taarnborg, Brorsons gamle bispegård i Ribe og i dag et moderne kulturcenter, der danner ramme om arrangementer med udgangspunkt i Brorson, Ribe og Sydjyllands historie.

Produktdetaljer

Reference:b-9788774672524
Forfatter:Bente og Torben Bramming
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET