Cadia Barolo DOCG Monvigliero, Italien, 2010

Cadia Barolo DOCG Monvigliero, Italien, 2010 Forstør

312,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 2-3 hverdage

Farve: Granatrød med orange reflekser. Duft: Delikat, intens med en bred palette fra læder over roser til moden rød bærfrugt. Smag: Elegant, afstemt tannin, fyldig og med delikate noter af chocolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids.

Flere detaljer

Beskrivelse

Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes pådruekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slovenske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i min. 6 md inden salg.

I 1913 etablerede bedstefaderen Vingården Cadia i Verduno, Piemonte. Navnet Cadia stammer fra den navngivne skråning af samme navn, som ligger bakkerne ”Monvigliero”. I dag styres vinmarkerne af sønnen Giovanni, mens kælderarbejde, salg og administration forestås af Giovanni’s barnebarn Bruno,som i dag er ejer af vingården. Bruno’s hustru, Mariella hjælper med salg og administration; medens Bruno’s bror Piero fungerer som konsulterende ønolog. Til daglig er Piero Chef-ønolog af det store velrenomerede cooperativ: Cantina del Nebbiolo.

Cadia råder over 12 ha vinmarker, hvorfra produceres de kendte Piemonte-vine bl.a.: Barolo, Nebbiolo d’Alba og Barbera d’Alba. Vinene fra Cadia kendetegnes ved ekstrem høj kvalitet grundlagt ved til stadighed at holde høstudbyttet nede på Barolo-niveau (ca 50 hl/ha) for ALLE produkter. Herudover rundes produktion af med et gedigent kælderarbejde. Der produceres kun knap 100.000 flasker vin om året.

Varefakta
Reference

8051418410099

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

2010

Druesorter

Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Rødt kød, steakt grillet og stegt samt vildt.

Konservering

Indeholder sulfitter

Cadia Barolo DOCG Monvigliero, Italien, 2010 Cadia