Bertani Secco Vintage IGT, Italien

Bertani Secco Vintage IGT, Italien Forstør

159,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 2-3 hverdage
Stor aroma med nuancer af tobak, kaffe, chokolade, kirsebær, læder og krydderier. Smagen er klassisk Veneto, domineret af kirsebær, solbær, chokolade og tobak nuancer i en cremet struktur, hvor den lille smule Sangiovese fornemmes ved en smule tørstof i eftersmagen. Som altid fra Bertani en flot vin i selskab med mad, gerne braiseret eller stegt kød, intense pastaretter eller vildt. Nydes vinen i sin ungdom anbefaler vi at vinen iltes én time før servering. Kan gemmes op til 15 år fra høståret.

En af de mest legendariske og klassiske vine fra Veneto siden første årgang i 1889. Corvina med en lille smule Sangiovese, Syrah og Cabernet Sauvignon fra nogle af de bedste af Bertanis marker beliggende omkrig vinhuset. Meget lang og kold maceration, gæring på det originale Bertani gær og med lang kølig malolaktisk gæring. Lagret først i store egetræsfade af slavonsk egetræ og med efterfølgende 12 måneder i fade af kastanje og kirsebærtræ. Ingen filtrering ved aftapning.

Flere detaljer

Beskrivelse
5 stjerner - Berlingske Tidende, VINTESTEN:
"Åben med masser af friske kirsebær samt strejf af tørret frugt og tjære. Smagsmæssigt relativt let vin, hvor man finder en pikant (men ikke dominerende) frugtsødme."
- Rolf Madsen, Berlingske Tidende, August 2015.

Casa Vinicola Bertani vinhuset blev opført af Gaetano og Giovan Battista Bertani i året 1857. Senere besluttede man internt i familien, at lade et vineri opføre i byen Grezzana. I 1953 besluttede man at udvide vineriet og erhvervede derfor The Novare Estate ved byen Arbizzano, der er beliggende nord fra Verona.

Selve vineriet betragtes som værende et af de smukkeste i det dejlige Valpolicella Classico område. Selve vinhuset er en af de få vinproducenter, der ikke køber deres druer andetsteds. De bruger derfor udelukkende selvproducerede druer, og kan på den måde selv følge og kontrollere hele processen fra start til slut.

Bertani ejer i dag over 250 hektar i Valpolicella Classico området, men der dyrkes kun vinstokke på de 130 hektar, da resten er natur for at sikre god biodiversitet. Alle markerne er under konvertering til økologisk dyrkning, som de forventer færdigt i senest 2017.

Alt i hele produktionen er de senere år optimeret, hvilket vil sige at vinene fortsat laves efter de klassiske forskrifter, men med det bedste mulige udstyr til rådighed. Bertani producerer i dag ikke kun de kendte vine som Secco Bertani, Villa Arvedi eller Amarone Classico, men også bl.a. flot Soave og IGT Verona. Et vinhus i særklasse - ikke blot i Veneto og Italien - men i hele verden.
Varefakta
Reference

8008326109157

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Veneto

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Corvina, Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon

Serveres ved

16-18 °C

Anmeldelser

5 stjerner: Berlingske Tidende, aug. 2015. SILVER - Mundus Vini 2014

Velegnet til

Braiseret eller stegt kød, intense pastaretter eller vildt

Konservering

Indeholder sulfitter

Bertani Secco Vintage IGT, Italien Bertani