Bertani Secco IGT, Italien

Bertani Secco IGT, Italien, 2012 Forstør

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 2-3 hverdage

Klassisk Corvina duft med let animalsk præg, peber, kirsebær, tobak og asiatiske krydderier. Smagen er pakket med mørk chokolade, ribs, kirsebær, tobak og lakrids. Klassisk Bertani stil hvor der ikke er jagtet sødme, men balance, renhed og flot syre. Godt match til f.eks. braiseret kød, grillet lam eller intense pastaretter. Vi anbefaler servering ved 15-16 grader og vinen bør nydes indenfor 6-7 år fra høst.

Corvina og Merlot fra marker rige på kalksten og mergel. Corvina høstet tidligt for friskhed, Merlot med naturlig appassimento (tørret) på vinstokkene i yderligere 15 dage. Gæret i ståltanke og lagret i slavonske egetræsfade på 25 hektoliter og franske egetræsfade på 7,5 hektoliter. 

Flere detaljer

Beskrivelse

4 stjerner - Ekstra Bladet:
"På corvina og merlot, sidstnævnte delvist tørrede før presning. En fyldig og saftig vin med sorte kirsebær, violer, tobak og vanilje i smagen. Tør i stilen hvilket klæder vinen. Flot balanceret med en pæn lang eftersmag. Fire flotte stjerner."
- Thomas Rydberg, Ekstra Bladet, Maj 2015


Casa Vinicola Bertani vinhuset blev opført af Gaetano og Giovan Battista Bertani i året 1857. Senere besluttede man internt i familien, at lade et vineri opføre i byen Grezzana. I 1953 besluttede man at udvide vineriet og erhvervede derfor The Novare Estate ved byen Arbizzano, der er beliggende nord fra Verona. 


Selve vineriet betragtes som værende et af de smukkeste i det dejlige Valpolicella Classico område. Selve vinhuset er en af de få vinproducenter, der ikke køber deres druer andetsteds. De bruger derfor udelukkende selvproducerede druer, og kan på den måde selv følge og kontrollere hele processen fra start til slut.

Bertani ejer i dag over 250 hektar i Valpolicella Classico området, men der dyrkes kun vinstokke på de 130 hektar, da resten er natur for at sikre god biodiversitet. Alle markerne er under konvertering til økologisk dyrkning, som de forventer færdigt i senest 2017.

Alt i hele produktionen er de senere år optimeret, hvilket vil sige at vinene fortsat laves efter de klassiske forskrifter, men med det bedste mulige udstyr til rådighed. Bertani producerer i dag ikke kun de kendte vine som Secco Bertani, Villa Arvedi eller Amarone Classico, men også bl.a. flot Soave og IGT Verona. Et vinhus i særklasse - ikke blot i Veneto og Italien - men i hele verden.

Varefakta
Reference

8008326143151

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Område

Veneto

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

70% Corvina Veronese, 25% Rondinella, 5% Molinara

Anmeldelser

4 Stjerner Ekstra Bladet, Maj 2015

Velegnet til

Braiseret kød, grillet lam eller intense pastaretter

Konservering

Indeholder sulfitter

Bertani Secco IGT, Italien Bertani