Bertani Ripasso DOC, Italien

Bertani Ripasso DOC, Italien Forstør

149,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 2-3 hverdage

Duft af blommer, kirsebær, mørk chokolade og kaffe. Smagen er med sine 13,5 % alkohol herlig saftig og ren og domineret af mørke bær, og for Ripasso en overraskende fin frugtsyre. Her en Ripasso man drikker igen og igen uden at blive træt af overgjort vin! Super alsidig vin i selskab med mad lige fra pizza og pastaretter til braiseret eller stegt kød, vildt og fjerkræ. Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader og den bør nydes indenfor 10 år fra høståret.

Flere detaljer

Beskrivelse

5 stjerner - Ekstra Bladet:
"Flot ripasso som i min optik er bedre end mange middelmådige Amarone vine til samme pris. Kirsebær, krydderier, kirsebærsten og vanilje i smagen. Intens frugt, en flot balance og lang let bitter eftersmag."
- Thomas Rydberg, Ekstra Bladet, Maj 2015<

Casa Vinicola Bertani vinhuset blev opført af Gaetano og Giovan Battista Bertani i året 1857. Senere besluttede man internt i familien, at lade et vineri opføre i byen Grezzana. I 1953 besluttede man at udvide vineriet og erhvervede derfor The Novare Estate ved byen Arbizzano, der er beliggende nord fra Verona.

Selve vineriet betragtes som værende et af de smukkeste i det dejlige Valpolicella Classico område. Selve vinhuset er en af de få vinproducenter, der ikke køber deres druer andetsteds. De bruger derfor udelukkende selvproducerede druer, og kan på den måde selv følge og kontrollere hele processen fra start til slut.

Bertani ejer i dag over 250 hektar i Valpolicella Classico området, men der dyrkes kun vinstokke på de 130 hektar, da resten er natur for at sikre god biodiversitet. Alle markerne er under konvertering til økologisk dyrkning, som de forventer færdigt i senest 2017.

Alt i hele produktionen er de senere år optimeret, hvilket vil sige at vinene fortsat laves efter de klassiske forskrifter, men med det bedste mulige udstyr til rådighed. Bertani producerer i dag ikke kun de kendte vine som Secco Bertani, Villa Arvedi eller Amarone Classico, men også bl.a. flot Soave og IGT Verona. Et vinhus i særklasse - ikke blot i Veneto og Italien - men i hele verden.

Varefakta
Reference

8008326139154

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Veneto

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Corvina, Rondinella, Merlot

Serveres ved

15-16 °C

Anmeldelser

5 stjerner: Ekstra Bladet, Maj 2015. GOLD - Mundus Vini 2014.

Velegnet til

Pizza, pastaretter, braiseret eller stegt kød, vildt, fjerkræ

Konservering

Indeholder sulfitter

Bertani Ripasso DOC, Italien Bertani