Don Giovanni balsamico, 25 års, 100 ml

Don Giovanni balsamico, 25 års, 100 ml Forstør

999,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Don Giovanni traditionelle balsamico, der indeholder håndplukkede druer fra det beskyttede område af Modena. Der har været opbevaret i 25 år i trætønder for at fremhæve den udsøgte smag. Perfekt til: Pasta, risotto, grillede grøntsager, røget laks, pizza, fisk, grill eller røget kød, ost, is, jordbær, mørk chokolade.

Flere detaljer

Beskrivelse

Don Giovanni balsamico eddike. En skøn kvalitets-balsamico eddike, som er blevet produceret siden midten af det 19. århundrede. På landejendommen hvorpå Don Giovanni produceres, har man i årevis været specialiseret i produktion af balsamico. Landejendommen er omgivet af 10 hektar vinmarker primært med Trebbiano (hvid drue), og Lambrusco (rød drue) druesorter. Produktionen foregår på gården, i et lukket kredsløb - alle produktionstrin finder sted på gården, som udelukkende består af egne råvarer. Mozarts opera Don Juan (på Italiensk Don Giovanni) fra 1787, har desuden givet navn til denne enestående serie af balsamico. Associationen er, at smagen er himmelsk og at produkterne varer evigt ligesom Mozarts fortryllende musik. Metoderne til fremstillingen og modningen, er overleveret fra far til datter/søn og der er ingen faste regler. Det hele er baseret på lang erfaring og personlige smagsindtryk.Balsamico er et unikt produkt, der produceres i begrænsede mængder - og udelukkende fra området omkring Modena og Reggio Emilia. Det særlige klima i denne region, med høje termiske chok mellem varm sommer og kold vinter, giver druemosten en unik og rigtig god betingelse for, at gære og modne i henhold til de traditionelle metoder. Produktionen består af 5 trin:1. Plukning som stadig foregår med håndkraft ifølge traditionen, og de bedste klaser af Trebbiano og Lambrusco druer udvælges. Dette sker i løbet af sept/okt, hvor forholdet mellem sukker og syre er optimalt. Plukningen er en vigtig fase i processen, netop fordi kvaliteten og integriteten af klaser er afgørende, før druerne går videre til presning. 2. Presning af druerne foregår kontrolleret og blødt, for at undgå overskud af polyphenoler i skræl, frø og stængler - som er noget der kan forsinke processen, og give bitterhed til det færdige produkt. Desuden filtreres mosten for, at fjerne de tilbageværende faste bestanddele og urenheder.3. Kogningen skal ske inden for 24 timer fra presning. Og for at undgå fermenteringen foregår dette i rustfrie stålkedler, med åben top og over åben ild i 36-48 timer, indtil saften når en koncentration på 50. Den kogte druemost køles herefter ned, og sættes til hvilning frem til dekanteringen i januar.4. Modningen foregår i batterier af gamle trætønder med mindst 9 tønder placeret i faldende størrelse, fra 180-10 liter. Hver tønde er lavet af forskellige typer træ (eg, ask, enebær, kirsebær, brombær, kastanje), og kun fyldt op til 75 af sin kapacitet. Rækken af tønder er placeret i loftrum, fordi der er temperaturområdet højere (meget varme somre og kølige vintre), hvilket er den optimale betingelse for aldringen. De næste faser sker i løbet af modningstiden og kan i princippet vare evig5. Overførslen. Under modningen udsættes balsamicoen periodevis for sommervarme og vinterkulde. Balsamicoen flyttes skånsomt til andre tønder for, at erhverve de forskellige essenser fra de forskellige typer træ. Denne fine operation sker i løbet af vinteren, når balsamico er "sovende" på grund af de lave temperaturer - som stopper den gærende aktivitet. 6. Smagning. Hvert år foretages sensoriske tests af hver eneste tønde, for at tilsikre klarhed, smag, farve og smag.

Ingredienser:
Vineddike, kogt druemost.
Indeholder sulfitter.

Varefakta
Reference

8033378344430

Land

Italien

Indhold

100 ml

Don Giovanni balsamico, 25 års, 100 ml Don Giovanni