Rivegilde - spar op til 60% - shop nu

Påskelam med forårssalat og nye kartofler

Påsken står for døren, og du har måske inviteret gæster over til årets påskefrokost. Vi foreslår, at du serverer en skøn lammeculotte, der er dobbelt marineret – først med skønne krydderurter og derefter i sød sennep. Dertil serverer du en farverig forårssalat samt sæsonens nye kartofler og en afkølet flaske rødvin eller måske en skøn flaske rosé.

 

4 personer

Ingredienser

  • 1 lammeculotte af 400-600 g.
  • 1 kg. nye kartofler

Marinade

  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld basilikum
  • 3 spsk. god olivenolie
  • Salt og peber
  • 3 spsk. sennep

Forårssalat

  • 1 bakke ærteskud
  • 5 farvede gulerødder
  • 6 asparges
  • 1 rødløg
  • 1 bakke små tomater
  • Olivenolie
  • Salt

Ingredienser til påskelam med forårssalat

 

Fremgangsmåde
Begynd med at lave marinaden til lammeculotten ved at finhakke hvidløg, mynte og basilikum. Vend det sammen med olivenolien og lidt salt og peber. Smør lammeculotten godt ind i marinaden og lad den gerne stå og trække i køleskabet natten over.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Inden lammeculotten steges i ovnen, smøres den ind i sennep med honning og rosmarin. Steg culotten i ovnen i ca. 15-20 minutter og lad den derefter hvile, inden du skærer den ud.

Til forårssalaten bages tomaterne først i ovnen med lidt olivenolie og salt i 15 minutter ved 175 grader. Brug en kartoffelskræller til at lave lange strimler af de farvede gulerødder. Anret nu en tallerken med skyllede ærteskud, lynstegte asparges, rødløg, gulerodsstrimler og de bagte tomater.

Kog de nye kartofler i let saltet vand, til der akkurat stadig er bid i dem.

Server lammeculotten med forårssalaten, nye kartofler og en dejlig flaske vin.

TIP: Er der rester til overs, smager lammeculotten og forårssalaten skønt dagen efter i et lunt pitabrød med hummus.

 

Forårssalat