MJØD

MJØD Forstør

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Meget tyder på, at man allerede bryggede mjød på honning i Kina mange tusind år før det blev en vikingedrik. Vikingerne drak mjød med velbehag, og det er da også i de islandske sagaer, man først læser om brugen af mjød. I middelalderen var mjød-opskrifter i bøger noget mange satte pris på; vi finder dem f.eks. hos Olaus Magnus i De Nordiske Folks Historie fra 1555 og i Danmarks første kogebog fra 1616.
MJØD fortæller - sikkert til nogens overraskelse - at mjød ikke er øl, men vin. De praktiske gøremål i forbindelse med brygning og opbevaring forklares grundigt, og honningtypernes betydning for mjødens smag gennemgås.Desuden bringes en række nye og gamle opskrifter på forskellige typer mjød, f.eks. rabarber-mjød, mjød med mjødurt, kirsebær-mjød og mjød-savage.
Søren Lyshøjer tegner, biavler og brygger. Han har brygget mjød i de sidste 20 år; først hjemme på køkkenbordet, siden i større mængder på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i mjød og cider-brygning.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Søren Lyshøj
Sideantal: 96
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Steen Frimodt
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Koustrup & Co.
Bredde: 165 mm
Højde: 256 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 325 g
Udgivelsesdato: 13 Mar 2016
Oplagsdato: 13 Mar 2016
Varefakta
Reference

b-9788793159150

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk