Escoffiers store kogebog

Escoffiers store kogebog Forstør

249,95 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Ny udgave med forord af James Price

Escoffiers store kogebog er en kogebogsklassiker, som er standardværket om klassisk fransk kogekunst. Værket udkom første gang på fransk i 1908 og blev revideret adskillige gange inden forfatterens død i 1935. I Danmark udkom bogen første gang i 1927, oversat og bearbejdet af køkkenchef Otto Bock. Den er hermed genoptrykt endnu en gang og stadig med det omfattende stikordsregister, der gør det overskueligt at anvende bogen. Auguste Escoffier (1846-1935) begyndte sin karriere som kokkeelev i 3-årsalderen hos sin onkel, som havde en kendt restaurant i Nice. Senere arbejdede han i Paris, Luzern og Monte Carlo. I 1890 indledte han et samarbejde med hotelkongen Cécar Ritz og blev køkkenchef på Savoy Hotel i London. Her var han indtil 1898, hvor han flyttede til Carlton Hotel, et af datidens mest mondæne hoteller.Escoffier opnåede al den hæder og berømmelse som en kok kan opnå. Som belønning for sin indsats for at udbrede kendskabet til det franske køkken blev Escoffier Ridder af Æreslegionen i 1920. Han trak sig tilbage året efter i en alder af 74 – efter 62 år i køkkenregionerne.Escoffier skabte adskillige nye retter, hvoraf den kendteste nok er Peach Melba, som han komponerede til ære for den østrigske sangerinde Nellie Melba. Hans kogebøger er autoritative værker. De kendteste er Le Guide culinaire fra 1903 og Le Livre de menus fra 1912, begge skrevet sammen med Phileas Gilbert og Émile Fétu. I 1934 udkom Ma cuisine.Den verdensberømte kogebog er en bibel for mange, og Escoffier er mesteren, der leverer opskrifterne.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Auguste Escoffier
Sideantal: 768
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Nyt Nordisk Forlag
Bredde: 180 mm
Højde: 236 mm
Dybde: 54 mm
Vægt: 1341 g
Udgivelsesdato: 10 Nov 2011
Oplagsdato: 10 Nov 2011
Varefakta
Reference

b-9788717042186

Sprog

Dansk

Escoffiers store kogebog Nyt Nordisk Forlag