Mad og æstetik

Mad og æstetik Forstør

168,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Mad og æstetik handler om mad som æstetisk udtryk samt om relationen mellem dem, der skaber maden, fx den kreative, innovative mad”designer”, og modtageren, dvs. forbrugeren, lystspiseren eller måske sundhedsagenten, der formidler vigtige budskaber om mad.Helle Brønnum Carlsen er en fremtrædende debattør og foredragsholder om gastronomiske og æstetiske spørgsmål. Til daglig underviser hun desuden lærerstuderende i hjemkundskab. Gennem sin undervisning og sin foredragsvirksomhed har hun erfaret, at de færreste mennesker har et reflekteret forhold til, hvorfor de væger at spise (eller ikke spise) det, de gør. Bogens ærinde er at give undervisere, opdragere, sundhedspersonale og madfremstillere redskaber til at medtænke de mange forskellige elementer, der har betydning for den spisendes valg og lyst – det gælder hele spektret fra børn, man gerne vil have til at spise sundt, til hospitalsindlagte, småtspisende patienter. En særlig dimension, der behandles i bogen, er læring og undervisning om mad. I kapitlet herom sættes der fokus på, hvordan man kan arbejde med at bevidstgøre mennesker om den æstetiske påvirkning, vi konstant er udsat for, så vi kan blive aktive, kritisk handlende og samtidig få et nydelsesfuld oplevende tilgang til det gastronomiske rum. Helle Brønnum Carlsen er uddannet lærer, cand.pæd. og mag.art. i litteraturvidenskab samt ph.d. fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole. Hun er ansat som lektor i hjemkundskab på Læreruddannelsen Zahle, UCC, og arbejder desuden som madanmelder på Politiken.

Flere detaljer

Beskrivelse
Forfatter: Helle Brønnum Carlsen
Sideantal: 125
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Hansreitzels
Bredde: 136 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 163 g
Udgivelsesdato: 19 Jun 2011
Oplagsdato: 19 Jun 2011
Varefakta
Reference

b-9788741254067

Sprog

Dansk